Microneedling

Microneedling för dig i närheten av Täby och Vaxholm

Vi på Waxholmskliniken erbjuder behandlingar inom microneedling, vilket är en behandling som kan hjälpa dig i bland annat Täby och Vaxholm och din hud på många sätt. Behandlingen stimulerar huden för att huden sedan ska kunna förnya och reparera sig själv. När vi åldras, då åldras huden med oss. Under tiden som huden åldras förlorar den bland annat ämnet kollagen, vilket är ett ämne som hjälper till att göra huden elastisk. Genom en behandling med microneedling ökas produktionen av kollagen i huden, vilket hjälper den att bli elastisk igen.

Under behandlingen skapar man en kontrollerad hudskada, som sedan läker sig själv. När skadan läker sig själv tillverkar huden mer kollagen som gör huden mer elastisk, behandlingen leder därmed till att huden föryngras och stramas åt.

Microneedling kan användas till bland annat:

  • Fina rynkor och linjer
  • Minskning av ärrvävnad
  • Slapp hud
  • Minskning av stora porer
  • Hudbristningar
  • Allmän hudföryngring

Man brukar säga att 3-6 behandlingar behövs för det önskade resultatet, det beror självklart på tillståndet av din hud. Det är hudens tillstånd tillsammans med området du vill behandla som anger hur många behandlingar just du behöver. En del kan dock se en tydlig skillnad på huden redan efter en behandling, det kan dock behövas fler behandlingar för att man ska få ett hållbart resultat. Utifall du i Täby och Vaxholm med omnejd är intresserad av en behandling inom microneedling och är intresserad av att veta hur många behandlingar du skulle behöva hjälper vi självklart till med det.